Budokai je naravno zasnovana veščina, ki združuje elemente boksa, karateja, rokoborbe, Juda in obvladanje tradicionalnega orožja v eno globalno športno pot, borilno veščino in šport. Zajema tudi terapijsko gimnastiko s masažo ter umetnost odnosa z okolico in pozitivno psihofizično stanje.


Budokai kot izvorna borilna veščina je prvič bila prisotna v Zagrebu skozi dejavnost njegovega utemeljitelja dr Emina Topića od 1954. leta, a kot šport in tekmovalna disciplina pa od leta 1969. Uresničitev ideje globalne borilne veščine – povezati s pravili športnega prepletanja vse večje skupine borilnih športov in ustvariti borilno veščino kot skladno sintezo zgoraj navedenega. Začelo se je z določenimi taktičnimi usmerjanji. Veščina samoobrambe in veščina reševanja konfliktov, sporov napadalca in žrtve se je začelo prilagajati pravilom športnega tekmovanja.


Budokai je večan tako kot gibanje. Če se vrnemo skupaj v zgodovino, prazgodovino v čas ko ni postojala enota za čas.

Postojalo je gibanje, večno, čudovito in zastrašujoče. Gonilna sila in sila gibanja. Obstajali so prijemi in udarci – v času in prostoru, vse je obstajalo ali s časom dograjeno, – edino jih je bilo treba najti in narediti povezano celoto.


Budokai je iskan v preteklosti kot ideja in način življenja in je najden, preden mu je dr. Topić dal ime. 

Budokai je večan tako kot naše uživanje v gibanju. Uživanje v spremembah za boljše danes in jutri.

Naš vodeći motto “Uživajte v budokaju” obstajal je vedno v nas v vas, tih in prepričljivo prisoten.