46. TEK OB SAVINJI 2022V ponedeljek, 6. junija 2022, se je okoli 120 rekreativnih tekačev vseh generacij udeležilo 46. Teka ob Savinji. Start in cilj letošnjega šestin  štiridesetega tradicionalnega Teka ob Savinji je bil na Špici v organizaciji Športne zveze Celje in Kajak kanu kluba Nivo Celje ter podpori Mestne občine Celje ter Fundacije za šport. Tradicija, preprosta organizacija ter lepo vreme so na tek zvabili rekreativce iz Celja in širše okolice ki so svojo vzdržljivost pomerili na progi dolgi 5,8 km. Letos smo se kot klub udeležili najbolj številčno prireditve, ki je po tradiciji najstarejša na našem območju, udeležili smo se teka  otrok s starši na 200 m, kjer so vsi dobili medaljo z znamenitim Trimčkom, ki je uradno zaščiten oznak. Poleg najmlajših smo izvedli teke na 500 m, 800 m in 1.600 m.

Slike je prispeval: Edi Einspieler

32 DRŽAVNO PRVENSTVO ITF TAEKWON-DO
In še par akcijskih slikic, ki jih je ujel profesionalni fotograf Edi Einspieler s preteklega državnega prvenstva v Celju!    
 

Photo by: Edi Einspieler
Prvi sončni dan, druženje na tradicionalnem pikniku v Šeščah. Bilo je otroško igrivo, tisti, ki ste manjkali pa drugo leto.
Hvala družini Grunt Vidmar za čudovite sladice.
Nekaj slik iz našega druženja:


Sporočamo vam, da je izšla knjiga od dr. Urške Bukovnik. Pripenjam link do spletne strani kjer je knjigo mogoče naročiti, v tiskani obliki. External link opens in new tab or windowhttps://prehranazazmage.si/product/vitalno-srce-in-ozilje/ Prilagam tudi letak z več informacijami o knjigi. PRIPONKA. Namenjena je vsem. Športnikom, rekreativcem, nešportnikom. Fokus vsebine je na nižanje vnetnih procesov s prehrano in vadbo. Sicer v povezavi s srčno-žilnim sistemom, ampak je zaradi nižanja vnetnih procesov uporabna prav za vsakogar.Prvi sončni dan, druženje na tradicionalnem pikniku v Šeščah. Bilo nas je veliko in vsaj toliko vas je manjkalo.
Hvala družini Grunt Vidmar za čudovite sladice.
Nekaj slik iz našega druženja:
Spoštovani trenerji, tekmovalci, rekreativci, z treningi delujemo normalno po naslednjem urniku:
Ponedeljek: 16 - 17 ure otroci + začetniki
                     17 - 18 ure Taekwon-do
                     18 - 19 ure Kick Box

Sreda:          16 - 17 ure otroci + začetniki
                     17 - 18 ure Taekwon-do
                     18 - 19 ure Kick Box

Petek:          16 - 17 ure otroci + začetniki                     17 - 18 ure Taekwon-do                     18 - 19 ure Kick Box

Prosimo vse, da upoštevate priporočila NIJZ:


Športno društvo Slavko ŠlanderMED 8. IN 9. FEBRUARJEM 2020 JE V KARLOVCU POTEKAL EVROPSKI POKAL V KICKBOXINGU


Uspeh Celjskih kickboxerjev


Evropski pokal je privabil 1.212 tekmovalcev, 194 klubov iz 28 držav. Udeležili so se ga

tudi člani Športnega društva Slavko Šlander društva, ki je med pionirji tega športa na naših prostorih.


 2. mesto Armin Hasanović

                                 
Uvrstitve članov društva, ki so dosegli izjemne rezultate:


UVRSTITEV

PRIIMEK IN IME

KATEGORIJA

1 MESTO

IMAMOVIĆ MAHIR

045. PF -J-Beg-M -57

1 MESTO

HASANOVIĆ ARMIN

046. PF -J-Beg-M -63

2 MESTO

HASANOVIĆ ARMIN

LC - 1 25 - J - Beg M -69 kg

2 MESTO

GRUNT VIDMAR MAJ

KL 015 J M -57 kg

3 MESTO

GRUNT VIDMAR MAJ

LC 015 J M -57 kg

3 MESTO

AVDIĆ SEID

KL 023 J M +94 kg

3 MESTO

AVDIĆ ALEN

KL-1 37 - OC-GC-M +57 kg

5 MESTO

IMAMOVIĆ MAHIR

LC - 1 19 - OC - Beg M -63 kg

5 MESTO

DRAGANOVIĆ GAL

LC 016 J M -63 kg

 9 MESTO

GRUNT VIDMAR MAJ

PF 029 J M -57 kg


Najuspešnejša država je bila Bolgarija, ki je osvojila 71 zlatih, 55 bronastih in 71 srebrnih medalj. Slovenija je zasedla 7 mesto, 15 zlatih, 22 bronastih in 34 srebrnih. Med klubi so člani ŠD Slavko Šlander zasedli 39. mesto med 194 klubi in osvojili 2 zlati, 2 srebrni in 3 bronasti odličji.

 

 
2. mesto Maj Grunt Vidmar

 


Vsi, ki si želijo uveljavitve v borilnih športih Taekwondo, Kickbox, Budokai oziroma dobre rekreacije naj se zglasijo v prostorih kluba v dvorani Zlatorog, regijski center borilnih veščin na naslovu Opekarniška 15, Celje.


Hasan Ibrić je ob tej priložnosti pohvalil trenerja Saša Popovića in poudaril, da klub znova pridobiva na kvaliteti, ki jih je imel med 1978 in 1990 letom, ko je bil med najboljšimi v tem športu v bivši skupni državi.


NOVO BOOTKAMP

Začnemo 6.5.2019 in končamo 31.5.2019, mesec vrhunskega treninga ne čakajte prijavite se čaka nepozabno poletje
_____________________________________________________________________________________________________________________________

UČIMO SE SKUPAJ - NAPAD V ŠTIRI SMERI

SAJU JIRUGI
 

NAPAD V ŠTIRI SMERI
SAJU JIRUGI
Začetni položaj: Narani junbi sogi

Končni položaj: Narani junbi sogi

Položaji: Junbi sogi, Charyot sogi, Narani junbi sogi, Gunnun sogi

Bloki: Gunnun so palmok najunde baro makgi

Udarci: Gunnun so gujari baro jirugi_______________________________________________________________________________________________________________________________

30. ČLANSKO IN 21. MLADINSKO EVROPSKO PRVENSTVO ITF TAEKWONDO 22 – 25 OKTOBER 2015

 

30. člansko in 21. Mladinsko Evropsko prvenstvo ITF taekwondo 2015, je potekalo v Motherwellu, na Škotskem 22 – 25 oktobra. Motherwell je majhno, gostoljubno mestece v v bližini Glasgowa. Lokacija dogodka je bila precej nenavadna izbira. Arena za tekmovanje je Ravenscraigu velika športna arena z veliko objektov. Objekt je uporabljen za igre Commonwealtha leta 2014, nekakšne majhne olimpijske igre za države članice britanskega imperija, ki še vedno gojijo do tradicijo.

Tekmovanje se je začelo v četrtek, z otvoritvijo tradicionalnih škotskih oblačilih, ki so igrali na bobne in dude. Na tekmovanju je bilo 520 udeležencev iz 37 držav.

Tekmovanje je bilo dobro organizirano, z nekaj zastojev, vendar je bilo vse pravočasno rešeno od strani sodniškega odbora v sestavi (z Master Alex Dunbar, Master James Tjin-a-ton in gospod Attila Solti) in organizacijskega tima (g John Mcilvaney, gospa Gillian McIlvaney in Davida Condi).
Evropsko prvenstvo je imelo veliko častnih gostov, kot so: GM Pablo Trajtenberg, predsednik ITF, Master Paul Weiler podpredsednik ITF, GM Tom MacCallum, Master Juan Ferrando, generalni sekretar ITF, GM Williem Jacob Bos , direktor ITF, Master Tadeusz Loboda, predsednik AETF, in veliko drugih članov upravnega odbora.

Drug pomemben dogodek se je zgodil na Škotskem med tekmovanjem, AETF kongres za države članice Evropske zveze. Poleg rednih točk obravnave kongres razpravljal člane prihodnjih letih tekmovanj, ki odločajo, da imajo evropski pokal leta 2016 med evropskim prvenstvom (na Finskem, na prehodu iz aprila do maja) in svetovnim pokalom na Madžarskem, v sredi oktobra). Evropski pokal bo gostila Romunija v Cluj-Napoci zadnji vikend v juniju. Evropsko prvenstvo leta 2018 je pripadlo Sloveniji, na pobudo generalnega sekretarja Hasana Ibrića in predsednika Tomaža Barade so delegati soglasno potrdili Slovenijo za gostitelja EP ITF 2018. 

Slovenska reprezentanca je osvojila 9 odličij, kar lahko štejemo kot lep uspeh za tako malo številčno reprezentančno zasedbo, ki je tokrat štela 25 članov in mladincev. Medalje so osvojili naslednji tekmovalci:

1. mesto - Urška Gazvoda, borbe mladinke -60kg

1. mesto - Izabela Hohnjec, borbe članice -56kg

2. mesto - Janin Žnuderl, forme mladinci 3. dan

2. mesto - Peter Spasenič, borbe mladinci -68kg

2. mesto - Teja Toplak, borbe mladinke -65kg

2. mesto - Urša Terdin, borbe članice -75kg

3. mesto - Sven Hojs, borbe mladinci -50kg

3. mesto - Domen Kugl, borbe člani -63kg

3. mesto - Mladinke ekipne borbe (Urška Gazvoda, Teja Toplak, Alisa Kiker, Vanessa Šajher, Tara Aleksandrova)

 

Treba je poudariti še odlično peto mesto v formah 1. Dan mladinci, kjer je Primož Drevenšek v močni skupini 44 tekmovalcev in je pred polfinalom izpadel z rezultatom 3:2 od Poljaka Lominskog kasneje Evropskega prvaka.


Piše: Tamara Ibrić

WORLD CUP TAEKWON-DO ITF

Montego Bay, Jamajka 25 – 1.9.201425 – 1.9.2014

Uspeh na Svetovnem pokalnem prvenstvu na Jamajki je slovenska Taekwon-do reprezentanca ITF okronala z 1 zlatim, 3 srebrnimi in 7 bronastimi odličji. Prenovljena mlada reprezentanca, ki je kljub pomanjkanju izkušenj dosegla čudovite uspehe. Veliki večini je zmanjkala le ena zmaga do kolajne tako, da smo lahko vsi zadovoljni z takim izkupičkom in verjamemo, da naslednje leto na Svetovnem prvenstvu v Italiji ta bera še večja. Seveda treba je upoštevati še spremembo starostne kategorije, kajti velika večina članske reprezentance so do preteklega leta tekmovali med mladinci.

Prvi dan tekmovanja se je za Slovensko reprezentanco začel uspešno, prvo mesto in naslov svetovnega prvaka je pripadel mladinki Urški GAZVODA v kategoriji do 60 kg, ki je dobesedno pometla z vso konkurenco. Kolegice iz mladinskih vrst Urška Senekovič borbedo 65 kg in Teja Toplak borbe do 60 kg sta ostale na odličnem drugem mesti, mladinska ekipa Vita Jeraj, Urška Gazvoda, Urška Senekovič, Teja Toplak so zasedle drugo mesto. Mladinci Preložnik Alen borbe – 50 kg in Aristovnik Nejc borbe do 56 kg sta se morala zadovoljiti z bronastima kilajnama prav tako mladinska ekipa v formah v sestavi Preložnik Alen, Primož Drevenšek, Aristovnik Nejc, Žnuderl Janin in Kužnik Jaša je končala na 3 mestu. V formah članice 2 da je Urša Terdinzasedla odlično tretje mesto, ki je tudi v borbah do 75 kg ostala na bronastem odličju, Ženska ekipa v sestavi Tamara Ibrić, Urša Terdin inZagorc Nika je osvojila 3 mesto. Kolegi iz članske reprezentance so v polfinalu morali priznati premoč Argentini in so tako osvojili 3 mesto.


 

Darko Pasarič, Prtimož Drevenšek, Tamara Ibrić, Hasan Ibrić, Vita Jeraj in Jaša Kužnik


Vahid Drapić, Tomaž Barada in Urša Terdin v opazovanju nasprotnic pred borboPrizorišče Svetovnega pokala


Primož Drevenšek tekmovanje v formah mladici 1 dan


 

Tamara Ibrić borbe članice do 68 kgVita Jeraj Forme 1 dan mladinke

 

Tamara Ibrić v izvajanju forme 3 dan članiceVita Jeraj in Primož Drevenšek pri izvajanju tradicionalnega sparingaNika Zagorc, Urša Terdin in Tamara Ibrić pred borbo članice borbe ekipno


 

Drugo mesto mladinke ekipno od leve Vita Jeraj, Urška Senekovič, Urška Gazvoda in Teja Toplak


 

 

Mladinci forme ekipno podeljevalec Mednarodni sodnik Hasan Ibrić


 

Ženska članska ekipa na stopničkah od leve Nika Zagorc, Urša Terdin in Tamara Ibrić

 

Članska ekipa borbe ekipno


Nastop naše reprezentance so omogočili:

  • Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki sloveniji,
  • Barada šport s kolekcijo TOP TEN,
  • Ministrstvo za šolstvo in šport

CallSend SMSCall from mobileAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via Skype